Sv: Re: Ny XP-produkt till SAAB 93-96

Forum Övrigt SSR Ny XP-produkt till SAAB 93-96 Sv: Re: Ny XP-produkt till SAAB 93-96

#85326
Dicst
Deltagare

Var och en har ju rätt till sin version av sanningen…

Tryckkostnader:
Att trycka en kopia och ringbinda en manual om felsökning av tändsystem från BOSCH kostade mig 125:- exemplaret. Den var då plastad både fram och bak, dubbelsidig med ca en tredjedel av XP-manualen i antal sidor, så JA – det kostar pengar att trycka, även om man är kompis med tryckeriet.

För lite info:
Om jag inte minns fel så står det också i manualen att det ska vara en morot/belöning att få viss köpinfo tidigare än andra om man är kund hos CSR…?? Den rätten måste väl ändå ”fabrikanten” få ta sig, det är ju ett gammalt accepterat marknadstrick. Jag menar, den infon kommer ju att läcka ut iallafall snarare förr än senare, vilket även XP/CSR vet.

Försäljning:
Däremot kanske jag tycker att vissa ”standardprodukter” som säljs via CSR är dyrare än vad man kan hitta på andra ställen, men det beror nog på att man kanske misslyckats med att förhandla fram det bästa priset från den leverantören. Som sagt, det är ju upp till var och en att söka fram bästa prisbilden hos olika firmor.

Ideellt arbete:
Jag har jobbat mycket ideellt i olika sammanhang och tyvärr kostar det, både tid från familjen och oftast egna pengar lik förb-nat i slutändan.
Vem har rätten här att bedömma värdet av olika (kvälls)arbete/(kvälls)tid här? Är det någon skillnad på att renovera en vev till andra, bygga växellådor till andra eller att sammanställa trimningsanvisningar till andra? Kostar inte allt detta engagemang från andra saker i ens närhet? Svår balansgång det där….
Köper man manualen så accepterar jag ju också att mina pengar bidrar till att nästa köpare får mer nytta av sin manual, men så fungerar det ju även med programvara.

Manualen:
Vad gäller manualen och dess innehåll så har iallafall jag (som entusiastisk amatör) inte sett eller hittat motsvarande mängd information samlad på ett och samma ställe i skriftlig form som enbart berör SAAB. Om någon tar sig tid att göra denna sammanställning frivilligt, genomföra tester och beräkningar och är beredd att distribuera detta med allt arbete det innebär, så är jag beredd att betala för att få ta del av detta. Sen spelar det mig ingen roll vem som skrivit boken; Folke Mannerstedt, XP-Niklas, Fuling, Petson & Findus eller nån annan. SAAB-trimningsinfo är inte en allmän sprid kunskap idag bland min generation vågar jag påstå!

Kunskapsspridning:
Turligt nog finns det olika medier för att sprida sin kunskap. Vissa är duktiga på att dela med sig på Anslagstavlan, andra via telefon och några i skrift. Jag kan inte det här ämnet, utan måste fråga och läsa mig till kunskapen, vetgirig som jag är. Kan någon annan prestera och presentera samma info för mig (gärna i skriftform eller på VHS) att ta del av så sätt igång vet jag. Fuling: vad är det för annan bok du syftar på? Berätta!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng