Sv: Re: Nya SAAB 9-5:ans Motor alternativ. ”Betraktelse”

Forum Övrigt Allmänt Nya SAAB 9-5:ans Motor alternativ. "Betraktelse" Sv: Re: Nya SAAB 9-5:ans Motor alternativ. ”Betraktelse”

#148955
Daniel Eliasson wrote:
Jag gillar alltså draget i V6:an, men är inte imponerad över vad den presterar i jämförelse mot sin föregånare 9000Aero.1993-1998.
Ser ingen prestige i att ha 300Hk under huven om men ändå kan bli frånåkt av en äldre bil i samma utförande med 225Hk.

Slopa V6:an (den är bara ett upphov till dyrt bensinkonto & framtida dyr service) & lyft över motorn från nuvarande 9-5 Aero 2,3Turbo. den är på 260Hk (305Hk i Hirsch utförande) & kan gå riktigt snålt om man vill. (långt under litern på långkörning)

Jag tycker det är fel att jämföra en 4-cyl motor med en 6-cyl oavsett effekt/vridmoment så finns det andra aspekter som gör att folk vill ha en motor med fler cylindrar. Speciellt på andra sidan atlanten. Trevligare gång, trevligare ljud och mer lyxkänsla.

Jämförelsen mellan 9000 och nya 9-5 känns ju heller inte särskilt relevant. Ungefär som att jämföra 9-3 SS med OG 900.

Tror du på allvar att Saab kan ha en chans att överleva som biltillverkare om man kör vidare med en motor med rötter i 80-talet? Kvalitetsryktet runt B235 är ju inte heller mycket att skryta med.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng