Sv: Re: Nyare motor i Saab v4 95

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Nyare motor i Saab v4 95 Sv: Re: Nyare motor i Saab v4 95

#42954
axelg
Deltagare

John

Det var verkligen ett spännande experiment! Dock känns det väldigt plågsamt och det är faktiskt så att jag behöver effekten. När man kör så mycket med 7 personer som jag gör lär man sig uppskatta de där 64 hästkrafterna 😀 😀

Angående lådan så skulle det naturligtvis vara bra men det är en helt annan operation, då krävs ju mycket mer för konverteringen och man förlorar rattväxel etc. 4000 rpm, vid vilken fart har jag 4000 rpm med min 95 från 74?

@Mikael Jardstam wrote:

Andra Fordmotorer har samma svep på kopplingskåpan den gamla v4 vad jag vet. Upp till Duratech som kom i Mondeo -01 vill säga.
Titta gärna till Zetecmotorerna 1,25 från Fiesta upp till -00 och 1,6 till Focus -04. Dom är helt i aluminium och man lyfter en komplett motor med handkraft, är nog inte mycket tyngre än en tvåtaktare.
1,25 är på 75 hk tror jag och rätt rivig i Fiestan. 1,6 är på 100 och ganska snål i Focus som dock är ganska högt växlad, typ 2400 varv i 100km/h tror jag.

1.25 motorn från fiestan låter ju oerhört interessant. Bultar den alltså rakt på v4-lådan? Hur är det med koppling, startmotor, svänghjul etc, använder man fiestans saker då?

Tack för alla svar, känner att detta börjar gå från vild idé till planeringsstadie 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng