Sv: Re: Nytt projekt

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saabo -67 (Nytt projekt) Sv: Re: Nytt projekt

#116456

phermansson
Deltagare

Igår var vädret ganska fint och solen visade sig för första gången på länge här. Vad kunde passa bättre än en tur till stugan för lite Saabo-mek?
Jag tror Saabon har det bra i sitt nya hem, det är vackert även på vintern:

Fick lite oväntad hjälp av en lätt sömning medhjälpare:

Första uppgiften för dagen, förutom lite allmänt Saabo-njutande, var att plocka bort bromsvajrarna. En var av från början och gick i fler delar under demonteringen, tog även loss justeringsstången då denna under åren utrustats med en del rost. Det gick relativt smärtfritt att få loss vajrarna, trots att någon glömt rostlösaren hemma. Lite blandade bilder:

Någon har roat sig med en hammare, grr…

Taket innan jag började skrapa färg. Finns lite fukt runt takluckan som ska åtgärdas, ska även byta list och se till att luckan blir tät.

Jag tycker vagnen är i relativt bra skick, även om det finns en del att fixa. Första målet är att få den körklar så att jag kan göra en registreringsbesiktning. Först ska detta fixas:
-Nya bromsvajrar, uppsmörjning av mekanismen.
-Nya sidomarkeringslyktor, en saknas, den andra är sliten.
-Byta till gula blinkerslampor då ett av glasen är blekt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng