Sv: Re: OG 9-3 årsmodeller?

Forum Övrigt Allmänt OG 9-3 årsmodeller? Sv: Re: OG 9-3 årsmodeller?

#49119
sprak68
Deltagare

Jag menar att min bil nu har gått över 30k mil och åker in och ut på verkstad hela tiden. När min hade gått 15k mil hade den fortfarande måååånga krångelfria mil kvar. Det är först sedan den passerat 25k som den börjat kosta pengar i reparationer. Nu är jag inne på att köpa en till av samma generation, men mindre mil, för att på så vis få lika mycket bil igen som jag fick när jag köpte den jag har, fast för mindre pengar. (Min kostade 80k kr då 2007) Ska jag köpa en NG med diesel så kostar den betydligt mer i inköp, och för den mellanskillnaden kan jag reparera den nu tilltänkta ganska många gånger. Och med min nuvarande som referens och om den tilltänkta är så välskött och -servad som det låter och verkar, så borde den också kunna gå 10k mil till utan bråk.

Min nuvarande bil har heller aldrig haft problem med vare sig koppling eller oilsludge. Avgassystemet har också hållit sånär som på bakre ljuddämparen som jag bytt en gång. Däremot har det på sista tiden kommit mycket annat slitage; turbo, kat, lambdasonder, bränslepump, mystiska felkoder, chassiet börjar bli slitet rent generellt med byten av delar och svetsning av fjäderben som följd, och även min kamkedja har begränsad livslängd, även om den gått över 30k mil utan problem.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng