Sv: Re: OG 900 Cab

Forum Modellspecifika forum OG900 OG 900 Cab Sv: Re: OG 900 Cab

#45187
turbocab
Deltagare

Jag har inte koll på dom ställena du beskriver faktiskt, men två ställen vet jag om.
Under trösklarna på varje sida finns en dränering, en liten gummituta som sticker ut, ungefär mitten av dörren nertill under bilen i tröskeln alltså. Dessa kan sätta igen, du får då vatten i dessa som kan komma in i bilen. Pilla loss gummitutorna och töm bilen…. OBS: Försiktighet vid montering tillbaka igen, det kan ske att man pressar in hela gummit och då får du inte ut dom igen.

Sen är det baktill, framför bakhjulet i hörnet där, alltså läng fram i hjulhuset bak. Där finns ett hål/dränering om du pillar lite. Om det sätter igen där så samlas mängder av regnvatten i baljan där. Om du kikar ner där taket slutar vid bakre sidorutan så ser man ju nästan rakt ner i detta utrymmet och man kan se en vattenyta nästan – om dräneringen är igensatt. Lärde mig detta på Cabchallenge för några år sen, satan vad det regnade då… Fick pilla lite där från hjulhuset och vips så började vatten rinna ut. Det rann i en timma….

Sen är det som på alla Sedaner att bakljusen börjar läcka. Detta vattnet hamnar ju såklart i skuffen. Lösningen här brukar vara att demontera av bakljusen och täta om dom, det skall kletas med karossklet för att få tätt.

Även elantennen kan ta in vatten. Kolla att dräneringslangen för elantenn tittar ut ur hålet vänster sida och slutar vid dräneringen under reservhjulet, alltså i baljan vänster sidan framtill. Samma dränering finns ju såklart på höger sida. Är det smutsigt eller rostskyddat underifrån så sätter det igen där.

Rutorna kan justeras också, kanske är det så att det glappar nånstans där och vatten hittar in? Då kan man behöva justera lutning och inpassning av rutor. Aldrig gjort detta, men i boken finns massa skruvar och skenor man kan pilla med om man har gott om tid.

Lycka till…. I princip så är det väl läge att hitta varenda gummigenomföring och kolla att det inte är igensatt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng