Sv: Re: Oj, kopplingen skadad

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Oj, kopplingen skadad Sv: Re: Oj, kopplingen skadad

#176250
soj
Deltagare

Fick loss dom med el hjulbult avtagaren, inga knäckta bultar. Allt fint inne i kopplingen, såg inga problem. Plockade isär reaervmotorn och den såg lika dan ut. När jag bultade på kopplingen på både så är vandringen faktiskt super liten på både. Men tänker att så är det kanske bara, när man trampar okopplingen så måste det vara någon utväxling på vägen så det långa trampet blir till nåon mm på själva tryckplatten?
Någon som vet om det är riktigt?
Mistanke nu på växellådan. Stången som sticker ut går lätt runt i friväxel, ok. Lägger i 1:an och då går det trögt runt, men det borde ju inte alls gå att få runt den när framhjulen står stilla på golvet, kraftöverföringen från växellåda till hjul rör sig litet och står sedan stilla när man med litet kraft vrider runt stången som sticker ur växellådan.
Detta värkar ju helt fel. Provade sen med 2:an, samma resultat. Sedan med 3:an och 4:an, men då går det inte att vrida runt – alltså tycks något vara fel med växel 1+2.. Och inte alls kopplingen.
Någon som vet om detta låter som stort fel eller fixbart?
Plocka isär växellådn låter svårt tycker jag.
Mvh sören

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng