Sv: Re: ojämn på låga varv

Forum Modellspecifika forum Sonett ojämn på låga varv Sv: Re: ojämn på låga varv

#65207

Hej Torbjörn!
Mats har sagt det mesta som går att sägas i ämnet. Vill bara komplettera med lite information om liknande problem med sonens 70:a och min egen 68.
När jag fixade till 70:an med 1500-maskin förra året hade den liknande symtom. Det visade sig bero på gamla spruckna slangar i ett icke helt original vevhusventileringssystem. Satte dit en Weber 32-36 DGV och byggde om ventilationen. Nu går den kalas!
Min egen 68 har inredning och drivlina taget från det som blev kvar när tillverkningen upphörde i Arlöv 1974. Således har den en lågkomprimerad 1700 ccm USA-maskin med hela avgasreningsutstyret. Jag hade stora problem med ryckig gång på samma sätt som Du beskriver. Andra stift från NGK, ny brytare med rätt kamvinkel och avstånd samt förgasarrengöring gjorde susen. Jag har dock fortfarande kvar en del ryckighet när bilen gått länge i varmt väder….

Båda bilarna finns f.ö. på min hemsida (se profilen). Lycka till med Din 73:a

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng