Sv: Re: Olika bullernivå m.m., varför? (V4)

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Olika bullernivå m.m., varför? (V4) Sv: Re: Olika bullernivå m.m., varför? (V4)

#66939
peter hansen
Deltagare

Hmmm – där fick jag lite att tänka på. Tack.

Men det verkar inte som om särskild många här har försökt ta reda på just VAD det brukar vara som får V4:an att låta mer, eller brydd sig ens. Hmmm…

Visst är avgassystem som kanske ligger an mot karossen et bra bud, men…: Jag har just stått bredvid våran V4, motorn igång, öppen huv. Det verkar helt enkelt vara så att den bara låter mer – alltså, det går inte att hitta en identifierbar källa som t.ex. avgas eller dyl. När bilen låter mer även när den står still och man lyssnar utifrån, kan vi iaf. utesluta växellåda, diff och evt. obefintlig ljudisolering, eller hur?

Har tänkt mig att ge mig lite på saken, våran lokala Saab-geni (Saab-mek sedan 35 år) får gå igenom allt som han och jag kan hitta på. Kanske byte av avgassystem. Återkommer med resultat om ett par veckor. Om någon har fler bra idéer, låt höra.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng