Sv: Re: Olika typer av Saab 99/900 EMS-fälgar

Forum Modellspecifika forum 90/99 Olika typer av Saab 99/900 EMS-fälgar Sv: Re: Olika typer av Saab 99/900 EMS-fälgar

#116116
Peder Andersen
Deltagare

Jag har stött på EMS fälgar som är olika på andra sätt än ytan. Det finns äldre varianter som enbart passar på bilar med den hjulspindel som fanns fram tom. 1980 års modeller (där man måste dra loss centrummuttern för att kunna byta bromsskiva), på dessa fälgar är godset runt anliggningsytorna där man drar igenom hjulmuttrarna för tjockt, så de går inte över den ”ring” som är runt navet på den hjulspindel som kom på 1981-1987 års modeller.

Jag har också sett nyare EMS fälgar som passar rakt på 81:or och nyare.

Jag lärde mig detta genom att montera den äldre typen av fälg på en 900 -84, och drog åt hårt med muttrarna. Tänkte inte på att det inte passade riktigt då jag inte hade någon aning om att det kunde låta bli att passa. Jag hann åka ca 500 meter innan ett framhjul lossnade.

Samma sak gäller bak, det är en ring runt navet på 99 och 900 av årsmodell 81 och nyare, och då går inte de gamla EMS fälgarna på.

Man kan dock bearbeta bort lite aluminium från den aktuella ytan så går det att få på fälgarna på nyare bilar också.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng