Sv: Re: Olika uppfattningar

Forum Övrigt Allmänt Olika uppfattningar Sv: Re: Olika uppfattningar

#86421
Martin
Deltagare

OK!
När jag läser ditt inlägg igen, ser jag att min ”oro” kanske var lite överdriven.

Jag får väl dra en självupplevd historia.

Jag köpte en midnattsblå 96-62/63 i Götene för många år sedan. Den skulle var i fint skick. Under den första telefonkontakten med säljaren frågade jag ut honom noggrant, med specifika frågor om hur det såg ut på dörrarnas nederkanter, skärmarnas nederkanter, bakskärmarns infästningar mot karossen, golvet i skuffen, kromet, med mera, med mera. Ja, ni vet alla de vanliga ställena. Ytrost på några ställen var säljarens svar på frågorna.

Vi hyrde släp och körde ner de cirka 30 milen mot Götene. Väl på plats hittar vi ett knapp renoverbart vrak. D-t irriterad började jag fråga säljaren om vi talat om samma bil. Jodå, men nu ”när han tittade närmare” var den inte så fin.. Jo jo.

Med 60 mils körkostnad, släpvagnshyra och slöseri med tid i tankarna gav jag honom ett ”skambud” som han motvilligt accepterade efter en stunds argumentation.
Bilen fick tjänstgöra som reservdelsbil innan jag högg upp den några år senare.

Det roliga i historien var att jag hittade en ett tidningsurklipp från Mariestads Tidning (el. liknande) Det handlade om en invigning av en rälsbusslinje på tidiga 70-talet. Jag vidarebefordrade urklippet till tidningen som publicerade urklippet och historien om hur urklippet hittades. Jag fick faktiskt också kontakt med en tidigare ägare till bilen.

Vad jag igentligen ville ”komma åt” var hur folk har blivit ”lurade” och kan berätta detta med ett leènde, ja menar en del beskrivningar är ju faktiskt komiska, eller ?
Mina ”beskrivningar” i första inlägget av hur objektet har beskrivits har jag faktiskt fått som argument

Per/Haninge

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng