Sv: Re: Olja och glidlager

Forum Övrigt Allmänt Olja och glidlager Sv: Re: Olja och glidlager

#66516
christer json
Deltagare

Men om nu klassningen är så bred, varför finns då denna klassning och varför hänvisas det till den i de articklar vi läst?
Jag skall tillägga i detta att Feltemas olja både syntetisk (5-40) och halvsyntetisk (10-40) har samma klassning. Jag undrar om inte mineraloljan säkert har det också…
I slutänden är det väl ändå så att en syntetisk billig olja idag är bättre än den mineralolja som såldes på 70 och 80-talen, eller?
Jag måste också kommentera det där med att olika märken på oljeflaskorna inte behöver innebära olika innehåll som Fuling tog upp tidigare. Jag har hört att det var Biltema och Statoil. Det är ganska längesedan jag hörde detta för första gången och detta påstående brukar dyka upp just i sådana här diskutioner. Jag vill inte avfärda påståendet helt då jag trots allt tror att inehållet i vissa flaskor är det samma som i andra men att det är just Biltema och Statoil tror jag kanske inte så mycket på, men varför inte.

/CJ

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng