Sv: Re: Olja och glidlager

Forum Övrigt Allmänt Olja och glidlager Sv: Re: Olja och glidlager

#66496
tobbe99
Deltagare

Hejsan!
Som fuling sa, så finns det en balansaxeltråd där debatten kommit igång. Jag bemöter Mats påstående ändå.

1. Att V4:orna höll fram till mitten på sjuttiotalet kan ju bero på att bilarna oftast användes av lite försiktigare förare, det är ju på senare tid som V4:an vunnit popularitet hos oss ”yngre”. Dom flesta V4:or hade väl inte heller gått så långt vid sextiotalets slut och fram till ca 75. Dom äldsta måste ju varit runt åtta år då, eller hur, och inte gått mer än ca 12000 mil eller så. Nej, rasen kommer oftast senare än så.

2. Jag har ingen aning om hur många som hinkar i fullsyntet i en V4:a, men det är nog inte många. Jag och min kompis har snarare kört på medelklassoljor, och rasen har stått som spön i backen. Dessa motorer har dock troligen varit misskötta från början.

3. Jag håller med fullständigt. Pennzoil är en fin olja, och hade alla V4:or körts på den med varsam högerfot, så hade säkert fler motorer varit i livet. Quaker state hade förmodligen också förlängt livet för dessa motorer.
”Tobbe”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng