Sv: Re: Olja och glidlager

Forum Övrigt Allmänt Olja och glidlager Sv: Re: Olja och glidlager

#66501
tobbe99
Deltagare

Hej igen Fuling!
Jag köper det där med att axeln måste rotera innan full bärighet uppnås.

Men om man kunde tillföra ett lager mer olja än vad som hinner avgå/läcka ut, så borde man väl kunna bygga upp ett tryck i lagret även vid stillastående axel, som en slags buffertzon. Förstår du hur jag menar? Oljan borde ju i så fall sprida sig runt i lagringen och förse lagret med oljetryck runt hela axellagret, och få axeln att centrera sig i lagringen med olja runt sig??
I fallet med SAABs balansaxel, borde det bero på hur ofta man brukar bilen. Säg att man kör varje dag och att den är lite svårstartad varje gång. Då står det kvar lite olja på lagret, och man hinner få upp någorlunda tryck innan motorn startar. Kör man däremot t.ex till kyrkan på Söndagar (vanligt försäljningsargument), hinner ju oljan rinna bort, och det tar längre tid innan oljan har tryck och bärighet. Eller vad tror du??
”Tobbe”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng