Sv: Re: Olja till B&W Automat

Forum Modellspecifika forum OG900 Olja till B&W Automat Sv: Re: Olja till B&W Automat

#130625

stefan
Deltagare

Följ instruktionsboken du, det är ju världens minst lästa bok så andras ”tips” kanske man ska ta med en nypa salt. Men å andra sidan vet man inte vad som är i lådan nu heller……
Skillnaden på vanlig Dexron och Ford Type F olja är minimal, det är bara andra friktionskoefficienter som skiljer beroende på valt material i lameller. Det är ingenting som havererar eller så utan man kan uppleva den annorlunda i växlingarna bara, ibland till det negativa hållet.
Normalt med automatlådor så ska man byta olja så ofta att den aldrig blir mörk, som Walle skriver så får man aldrig ur allting utan man får byta det som går och sen byta igen kanske. På en del momentomvandlare förekommer det dock avtappningsplugg men knappast på Saab antar jag men det är ju bara att ta loss plastkåpan och rotera lite så ser man väl om det finns nåt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng