Sv: Re: Olja till v4.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Olja till v4. Sv: Re: Olja till v4.

#166819
mattias e
Deltagare

Allt har med XXwZZ att göra där talet innan W är viskositeten på kall olja och talet efter W är viskositeten på varm olja.

Mineral, delsyntet och helsyntet är lite mer på om man tror på tomten eller inte. Det finns gott om experter och självutnämnda experter som alla tycker olika och var och en blir salig på sin tro.

Oavsett så kan man konstatera att den mineralolja som finns idag är ljusår bättre än ”på den gamla goda tiden” och både tål mer och är renare och är säkert mer ”tvättande” än gårdagens mineralolja. Delsyntet är en bastard för de som luras av att ”syntet” måste vara bra med är för snåla för att betala för helsyntet. Helsyntet är säkert det ”bästa” vid hård körning som tävlingskörning, just för att den är syntetisk och man kan då alltså hälla i vilka aditiv som helst som ger ”optimal” smörjning hela tiden.

Oavsett olja så kan man med dålig skötsel och långa intervaller fördärva vilken motor som helst och få en ”sotig” motor med igensatta oljekanaler.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng