Sv: Re: Olje filter v4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Olje filter v4 Sv: Re: Olje filter v4

#99897
kalle .p
Deltagare

Oj detta vet en het potatos att skriva om olja. Vi hade två bilar på den verkstade som vi fick byta motor på efter att vi hade bytt olje levrantör. Båda dessa bilar var Rover 75 v6 och hade gått ca 12000 mil på en sorts olja men så bytte vi olja och då gick de ca 750 mil till och med den nya av den andra levrantören innan de gav upp dåde i vevaxel lagren och i hydral lyftarna och den kostnade fick verkstan stå för och den blev dyr.

Men det är klart att båda dessa motorer var mycket mer avanserade än vanlig v4 motor.

Sedan så vet jag att volvo också bytte olje levrantör till sina motorer från Mobil 1 till Catrol och även där så hände det att motorer gick sönder innan de fick till smörninger riktigt.

Det som är viktigt i en nyare motor är att olja även har ett bra hydraltyck med tanke på att även oljan styr kammar som ändrar vinker.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng