Sv: Re: Oljelekasje

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Oljelekasje Sv: Re: Oljelekasje

#34280
jos
Deltagare

Hej

Nyligen hade jag ett liknande problem med oljeläckage mitt under motorn (V4 -79). Det var som om det läckte från växellådans koniska bottenskruv. Det hade blivit svårt att få i växlarna trots att slavcylindern hade bytts, luftats och kopplingen justerats någon vecka tidigare. Ett märkligt problem och därför lade jag ut tidningar under motorn för att se varifrån läckaget kom, och det var rakt under bottenskruven.

Nästa steg blev att lukta på oljan för den såg lite tunn ut. Det liknade bromsvätska. Mycket riktigt hade slangen till slavcylindern / skruven börjat läcka. En god ide är att efterdra skruvar när det gäller aluminium. Bromsvätskan hade följt växellådan ned till bottenskruven och därifrån droppat ned på marken.

Slangen drogs åt och bromsvätska fylldes på. Kopplingen luftades samt spelet justerades och nu fungerar växlarna som de skall. Det är återigen skönt att frihjula runt på Ærø utan alltför stora bekymmer.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng