Sv: Re: Oljemängd i 84:as 99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Oljemängd i 84:as 99 Sv: Re: Oljemängd i 84:as 99

#88300
matthias r
Deltagare

Oljemängd inklusive filter 3,5 liter. Filterpackningen ska fuktas med olja, sedan dras filtret dit för hand. Efter detta drag ytterligare ett halvt varv med oljefilterverktyget. Det här brukar inte behövas på andra bilar, men Saabarna har en tendens till att ej täta bra om inte filtret dras lite hårdare.

Olja; en bra mineralolja som uppfyller hög klassificering i API-systemet dvs lägst klass SH gärna
SJ. Viskositet 10W/30 eller 15W/40. Använd inte del-eller helsyntetolja till en motor som inte gått på detta förut, och kanske dessutom rullat en hel del mil.

I stora drag handlar nackdelarna om att syntetoljan löser upp gamla (annars ofarliga) avlagringar på kolvtopparna m fl ställen. Avlagringarna kan sedan leta sig in på de mest olämpliga ställen ex vis mellan kolv och ventiltallrik och orsaka skador. Jag tror vi diskuterat det här med syntetolja mer ingående i någon tidigare tråd, någon som hittar den? / Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng