Sv: Re: Oljetrågsproblem

Forum Modellspecifika forum 90/99 Oljetrågsproblem Sv: Re: Oljetrågsproblem

#73625
anonymous
Deltagare

Man får tillägga att gängtejp är jättebra och att det dessutom säkrar tätningen ytterligare men det gör isättningen av pluggen ännu virrigare för ovana fingrar.
För att sätta dit insatsgängan måste man borra upp, gänga och sedan stoppa in insatsen.
Det man skulle tjäna på det är att kunna använda originalpluggen, beroende på om det går att hitta en insats med rätt gänga för pluggen.
Ännu ett alternativ vore att rensa hålet från gängor och sedan använda en stor trycktät popnut, en nit med innergänga, då skulle man slippa förlita sig på det tunna godset.
För en sådan med gänga M10 på skruven/pluggen får hålet vara kring 13mm och godset min 1mm, det finns för tjockare gods.
Hålet måste vara RUNT och inga gängor får vara kvar, borra gärna upp hålet från ursprungsdiameter med borrar som har bara en tiondels mm intervall så förblir det runt garanterat.
För m12 vore håldiameter 16mm och min. godstjocklek 1mm med.
M12 vore inte så olämpligt som avtappningshål och det går att byta niten ifall det inte fungerar vid första klämm.
Niten kräver ett specialverktyg och M12 popnut är svårklämt.
Har aldrig tänkt på saken men det tillåter ju en hållbar reparation på plats och man skulle kunna även lägga en mkt hård fiberbricka eller koppabricka mellan tråget och niten för att försäkra sig om täthet, om det inte går att hitta en garanterad trycktät nit.
Niten har en viss längd som inte pressas ihop och som då sticker upp i tråget en bit, kanske 12mm eller så, det blir en skvätt kvar vid oljebyte om det överhuvutaget går fritt från ovanliggande delar.
Man skulle kunna fälla in en rund neodymiummagnet i den nya pluggskruven, sådana finns hos Hyab i Bromma eller hos Elfa
Kolla sortimentetet här, det finns många olika firmor som säljer niten.
Nut sortiment
Jag använder popnut till vardags, mest för att få till gängor i tunna plåtar men ibland för att laga den sortens skavanker, finns i en massa olika utföranden och i olika material.
Hälsningar
Bruno

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng