Sv: Re: oljud

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT oljud Sv: Re: oljud

#46483
fredrik.a.
Deltagare

@arne wrote:

Är tändningen rätt inställd? Använder du tvåtaktsolja av bra kvalitet? Du kan prova Castrol Racing, svindyr men det bästa du kan få. Själv använder jag inget annat i min Sport 62-63. Har du provat med blyfri 98 eller Shell:s V-Pover. Det är rätt mycket etanol i blyfri 95 och den blandar sig inte så bra med oljan.
Visst kan det vara kolvskrammel om de är glappa men om du mätt upp spelet tror jag nog det är OK. Du kan också prova att öka huvudmundstycket ett nr. Prova också gärna att öka tomgången till runt 1000 RPm. Sedan har du ju bensin / luftblandningen på tomgång att prova med att justera på.

SAAB I MARIEBERG
Arne

ja tändningen är ju inställd med ettans kolv i topp, märkningen på remskivan verkar dock inte stämma så bra då den är från en annan motor, kanske är inviduellt? Jo jag kör ju med 95 oktan, men jag ska prova med 98 eller v-power, ska försöka få tag på den oljan med, kanske kan hitta den på nätet om inte annat,
men då ska jag prova med större munstycke och det med då, tack för tippsen!!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng