Sv: Re: Om inte SAAB, vad kör ni då?

Forum Övrigt Off Topic Om inte SAAB, vad kör ni då? Sv: Re: Om inte SAAB, vad kör ni då?

#140101

greven
Deltagare
Mellow Yellow wrote:
Åker det smartaste man kan åka i bil Sverige VOLVO ….. 🙂 V50 med 1,6Diesel dock inte DrivE beroende på att den bara får dra 800kg min får dra 1300kg.

Jag anser att jag utsläpps/klimatkompenserar mina gammelbils utsläpp med hjälp av denna bil, ca 120 på Co2 och max 0,5L/10km mer typiskt 0,44 det är MYCKET lägre än den 9-3TID jag körde för ett halv år sedan, den drog alltid 0,75 och ofta 0,85.

Och denna Volvo har ju Ford motor så det kan väll ingen V4a fan ha något emot…

Men skall man drömma och inte köra SoneTT (vilket jag inte gör, återstår fortfarande mycket jobb med den) då skulle det bli Alpine Renault Berlinetta ca 69 till 74 gärna med 160hästars motorn det är lite skillnad mot Sonetten och givetvis med 5ans växel.

Stopp och belägg ”! Den motor du har är en fransk motor, ingen Ford-motor och det ska du nog vara glad för. Samma som sitter i bl.a. Citroen C4 samt Ford Focus + en rad andra bilar. Citroen/Peugeot är världens största tillverkare av personvagnsdieslar och den motor du har i din Volvo sitter i en mängd andra bilar. PSA (Citroen/Peugeot)tillverkar ju också större dieselmotorer, bl.a. den V6 HDI som sitter i stora Citroen C6 samt Jaguar XF. Den 4-cylindriga 2,0-dieseln som finns i bl.a. Volvo V70 är också fransk, samma motor finns t.ex. i Citroen C5. Att Volvo på sista tiden radikalt fått ner förbrukningen på sina bilar beror på att det i princip inte sitter några Volvomotorer i Volvo-bilarna längre. De enda Volvomotorer som finns kvar är väl de 5-cylindriga bensinmotorerna, men där är jag lite osäker. Däremot är det tydligen nya, egentillverkade dieslar på gång från Volvo.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng