Sv: Re: *Omröstning: Sammanslagning av SAAB klubbarna

Forum Övrigt Allmänt *Omröstning: Sammanslagning av SAAB klubbarna Sv: Re: *Omröstning: Sammanslagning av SAAB klubbarna

#132957
Martin
Deltagare
Stefan wrote:
man kan ju fråga sig vem som vinner på stora sammanslagna klubbar? Mer sektioner i stor klubb innebär ett behov av ännu mer frivilliga människor som redan idag är svåra att skrapa ihop för de enskilda klubbarna

Stefan, menar du att det totalt sett kräver fler funktionärer om man har sektioner jämfört med flera klubbar? Vilka sektioner ser du framför dig? Geografiska eller modellbundna? En kombination?

Vitsen är väl snarare att det spar funktionärer? Ursektionerna kan man sedan få upp ögonen för duktiga medlemmar som engagerar sig i klubben och som senare kan ta en tyngre post i klubben när de känner sig varma i kläderna? M.a.o en rekryteringsgrund.

Stefan wrote:
Att därför vilja slå ihop klubbar är helt meningslöst, till slut är det nån som tröttnar på den nya fina stora klubben och drar igång nåt nytt iallafall och då är man tillbaks på ruta ett……..Sverige är ett föreningsland och det får man vara medveten om och dessutom respektera.

Jag tycker det låter lite ödesmättat att säga att ”slå ihop klubbar är helt meningslöst”. En viktig del i föreningslivet är den fria diskussionen med högt i tak, ge och ta, lyssna och att väga argument för och emot. Jag ser ingen motsats mellan Föreningslandet Sverige och en vilja att utveckla klubblivet och göra det starkare gentemot andra intressen som kanske står i kontrast till medlemmarnas väl och ve.

Tillägg
Eftersom det kom upp ovan kan jag nämna att Saabklubben sedan ungefär 2006 är den största Svenska Saabklubben.
Jag tror att det ligger närmast till hands med en ideologisk linje mellan motorhistoriskt intressanta Saabar och de som har en modern prestandainrikting.
Personligen gillar jag båda, men sysslar i praktiken med det motorhistoriskt inriktade.

Det jag inte delar är tongångar som befäster olikheter mellan olika Saabar och Saabinriktningar. Det vore mycket roligare om man såg till likheter och gemensamma nämnare.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng