Sv: Re: omslagen bakrutan

Forum Övrigt Allmänt omslagen bakrutan Sv: Re: omslagen bakrutan

#145198
rodder76
Deltagare

Det här måste vara en av de mest urspårade trådarna på hela internet. Fattas bara lite konspirationsteorier, gärna om 9/11 och lite politiksnack så är vi så långt från ursprunget som vi någonsin kan.
Kanske räcker det med att hela forumet är enbart denna tråd.

Helst skulle jag nog hålla tyst fullkomligt då det är lite för mycket pajkastning här, men jag väljer ändå, efter några dagars övervägande att lägga in mitt ord.

Tankar om det som diskuteras nu:
Jag har sett kommentarer som inte är speciellt gamla, där personer med 99:or känner sig ovälkomna. Vill minnas att Walle fick ett utbrott när ingen brydde sig om og900, och jag kanske var en av de tidigare att vurma för 9000.
Även jag kände att ”här finns inget intresse för att snacka 9000”, men å andra sidan är det ingen som bett mig att låta bli med de ointressanta uppdateringarna i Talladega-tråden. Har faktiskt blivit positivt överraskad över intresset i den tråden, då de Talladegatrådar jag startat på STCS samt Saab9000.se självdog då det inte verkade finnas något intresse.

Så hur kommer det sig att det verkar finnas mer intresse här, än på ett forum för ”tryck o pys” och på ett modellspecifikt forum, samtidigt som vi 9000-vurmare känner oss som mest utstötta just här?
Jag upplever personligen att problematiken dels ligger i att majoriteten av de nuvarande medlemmarna har intresset för päronhalvorna vilket inte är ett dugg konstigt. Men de två största orsakerna tror jag ligger dels i att man i styrelsen måste besluta för vilka modeller som är accepterade, och dels i forumets antika uppdelning. Bara att behöva besluta om vilka modeller som accepteras känns fel. Personligen trodde jag det var en Saab-klubb där gränsen gick vid Saab.
I mina ögon som borde antingen Saabklubben inskränkas till ex. päronhalvor, alternativt så borde alla saabar accepteras. Att dra en gräns som revideras med jämna, men sällsynta, mellanrum kommer bara göra att nästa generation känner sig lika lidande som vissa av oss andra, när deras intressen inte är av klubbens intresse.
Detta innebär inte att man måste bistå med reservdelar eller dylikt, utan bara låta intresserade få vara med i gemenskapen.

Forumets uppdelning samt moderatorernas kontroll av att uppdelningen sköts är under all kritik.
Enligt mig så finns det två olika sätt att lägga upp forumskategorierna på.
Det ena är mer likt STCS. Inget modellspecifierat alls vilket ger den mest överskådliga kategoriseringen. Många ämnen är inte modellspecifika, så det finns enligt mig ingen anledning att hålla modellkategoriseringar.
Alternativet är att ha en allmän kategori för varje modell, med eller utan underkategorier. Detta är enligt mig ”rättvist” genom att ge alla modeller var sin del, men är helt odugligt då många ämnen delas på flera olika modeller (denna form finns, konstigt nog, på bla några amerikanska Corvetteforum).
Dessutom förstår jag inte hur man kan ha så många köp/sälj-indelningar, speciellt inte med de konstiga indelningar som det är, men det är en helt annan diskussion.

Genom att göra en vettig indelning av forumet kommer det inte bli lika tydligt hur stort eller litet intresset för en speciell modell är. Den har ändå sin plats och är ändå välkommen.

Hade jag haft en susning om hur man bygger hemsidor och dylik så hade jag inte tvekat en sekund med att hjälpa till med detta förbättningsarbete.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng