Sv: Re: Onormalt högt transmissionsljud 96 -74?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Onormalt högt transmissionsljud 96 -74? Sv: Re: Onormalt högt transmissionsljud 96 -74?

#100461
viktor k
Deltagare

Hej
Tack för svaren.
Jag har varit i kontakt med Fuling via Pm (då han av någon anledningen inte kunde posta svar i tråden?) och han sa precis som sabbe att det troligen är muttern till pinjongen eller det bakre pinjonglagret.
Nu hittade jag i och för sig en låda idag som var riktig när den plockades ur för ca 2,5 år sedan.
Om jag ska byta igen står jag i valet och kvalet. Som sagt bytte ju låda för bara för någon helg sedan och vet inte hur sugen jag är på det igen (vissrligen inga fastrostade bult längre).
Sabbe beskriver ett intervall mellan 50-70 km/h och det är i det intervallet jag har dem största problemen. Dock har jag svårt att avgöra om det är mjukt. Men jag misstänker skarpt att jag har ett lagerspel då det låter lite mindre när motorn/lådan är kall (kall olja = trögare/tjockare ?)
Till sabbe kan jag också säga att jag bytte till QS 75W oljan förra veckan så ramlade det inte ut några lagerkulor dock satt det lite ”spån” vid pluggen. Jag sköljde även ur lådan då med fotogen.
Den oljan som Gammsaaben tipsar om vore kul att testa. Jag ska till autoexperten här i Växjö imorgon. Troligen har dem väl inte denna hemma men det skulle vara kul att testa mest för exprimentet skull.

Skicket på bilen får väl förövrigt anses vara bruksskick (lejongul med någon mattad lack på sina ställen dock exellent skött inredning) så jag överväger nog ändå att köra med det till jag känner att jag har tid att byta framöver.
Kom gärna med kommentarer hur ni skulle gjort ; )

mvh.
/Viktor

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng