Sv: Re: Ordföranden svarar om husbilen

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Ordföranden svarar om husbilen Sv: Re: Ordföranden svarar om husbilen

#115075
Martin
Deltagare

1/ Först av allt. Hotrodders inlägg var uttryck för en personlig uppfattning och irritation. Hotrodder (mfl)skall ha mycket cred för sitt engagemang och arbete med husbilen. Jag delar Hotrodders uppfattning, men inte metoden. Samtidigt hoppas jag att det kommer ut något bra för Saabhobbyn av det.

2/ MIN personliga uppfattning som Saabklubbenmedlem är det bör finnas en stark koppling mellan vad som diskuteras/är intressant på Saabklubbens forum och Saabklubbens engagemang. Omvänt kan Anslagstavlan användas för att påverka Saabhobbyn. Av 1492 registrerade användare har 816 st angett medlemsnummer och kan därmed antas vara medlemmar. Hur många av de som skriver regelbundet överlåter jag till Den som önskar forska vidare.

3/ Jag för ogärna en sådan här debatt på Internet, eftersom Internetforum inte är det mest optimala för denna typ av diskussion. Känslorna tar lätt överhanden, man tar inte till sig allt, saker missförstås och misstolkas och så vidare. Ett årsmöte hade varit en bättre plats eftersom det, enligt min uppfattning finns utrymme för en konstruktiv dialog öga mot öga.
Många drar också styrelsen över en kam, och så enkelt kanske det inte är.

4/ Jag vill redogöra för fakta och saxar ur ett brev som mejlades till den officella klubbadressen 2007-10-26 07:24. Citat ur mejlet

Några konkreta frågor;
Har Saabklubben ett intresse av att stå som ägare? I dagsläget verkar det bli en lokal förening som har intresse.
Med Saabklubben som ägare anser jag att förutsättningarna ”sannolikt” ökar för att husbilen kan visas på större Saabevenemang.

Kan Saabklubben ställa upp som sponsor? Exempelvis med pengar eller sponsring med domännamn för en kommande projekthemsida?

Fotnot: Tanken med ett domännamn var att Saabklubben för max 200 kronor kunde fått en bra exponering i samband med visning av husbilen. Eftersom Saabklubben sedan länge haft samarbete med webbhotell fanns det upparbetade kanaler.

Eftersom svaret uteblev, skickades en ny fråga 16 dagar senare med samma lydelse 2007-11-11 18:29.
Denna gång med kopia till ordföranden. Svar kom per mejl från sekreteraren 2007-11-15. Där framgick det att klubben inte skall gå in i projektet men frågan om sponsring var oklar. Dessförinnan blev jag uppringd av vår kassör som i förbigående nämnde att det antagligen inte blir någon sponsring. (Om jag skall återge svaret vill jag ha tillstånd av sekreteraren)

För min del är detta ett tillräckligt svar. Jag delar inte uppfattningen, och som Saabklubbenmedlem är jag fundersam över handläggningen eftersom frågan inte beretts i hela styrelsen eller de ens informerats. Men, dåvarande projektgruppen, nuvarande ”Föreningen Saab92H” har fått ett svar, och då får vi respektera det. Så är spelets regler och vi har nu förhoppningsvis funnit andra sätt att få Saab-husbilen på vägen igen. Jag erkänner oförbehållsamt att min uppfattning är att gammelsaabhobbyn mår bra av att gammelsaabfrågor bäst drivs med en stark röst som kan omhänderta saker som reservdelar, försäkringar, delaktighet i festivaler o.s.v. för allas gammelsaabister. Därför är kraftsplittring olycklig. Därför är Saab92h så noga med att driva en fråga. Husbilens renovering.

5/ Jag vill också kommentera Janne H vidarebefordran av ordförandes text.
Då frågan först ställdes, fanns ingen förening för husbilens renovering. Föreningen bildades på bärgningsdagen med avsikten att ägandet inte skulle ligga hos en enskild. Därmed var förhoppningen att inga ”jantelags-tendeser” skulle uppkomma. I denna lilla specialförening skall det finnas en fullständig transparens och en öppen dialog. Föreningen har ett bestämt och smalt mål. Att få husbilen klar till Saabfestivalen 2009 så att alla Saabentusiaster kan få njuta av den. Och en förening såg vi som en förutsättning för att kunna infria det målet.

6/ Jag har ett förslag mot bakgrund av skriftväxlingen på Anslagstavlan samt egna erfarenheter av uteblivna svar. chairman@… -adressen stryks på hemsidan och i Bakrutan. Därmed skapas inga förväntningar om att man skall få svar vilket bör gagna både avsändare som presumtiv mottagare.

Slutligen. Tack för att ni orkat läsa ända hit. Jag hoppas inte att någon tror att jag efter nära 13 år i styrelsen plus 11 års webmästeri önskar driva kampanj mot Saabklubben. INGET kan vara mer fel. Jag känner starkt för Saabklubben och Saabhobbyn. Om någon har en annan uppfattning är jag mycket intresserad av att ta del av det.

[color:#FFFFFF]358[/color]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng