Sv: Re: Ordföranden svarar om husbilen

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Ordföranden svarar om husbilen Sv: Re: Ordföranden svarar om husbilen

#115104
henric
Deltagare

Nu börjar det likna Polsk riksdag. Den direktdemokrati som efterlyses är tyvärr omöjlig av praktiska skäl tycker jag. Saabklubben är en förening som vilken som helst. Vi väljer årligen en styrelse som ska ta hand om det löpande arbetet. På kommande årsmöte så får styrelsen svara för årets arbete. En gammal men enligt mig bra metod, en parlamentarisk demokrati i miniformat. Alla håller naturligtvis inte alltid med en styrelse men det är ju inbyggt i själva demokratin. Nu har några frågor lyfts, främst att inte styrelsen officielt på hemsidad välsignat projektet (Hotroders inägg) samt den att styrlen avslagit en begäran från Martin om ekonomiskt stöd i nån form.
Första frågan har väl redan besvarats indirekt. Vanligtvis i en förening brukar det bara vara ordförande/ Orförande +styrelse som har rätt att uttala sig i föreningens namn (Jag har letat Saabklubbens stadgar men hittar dom inte – Skicka dom gärna till mig den som har..). Då inte 0rdförande använder internet så blir ju det svårt men det borde ju ligga i hela styrelsens intresse vad som löpande händer på forumet och vidta åtgärd om det är påkallat. Var det så nu? Kanske. Martin har ju själv besvarat andra frågan. Styrelsen sa nej och det måste accepteras. Sen kan ju styrelsen ändra sig men det är ju en annan fråga, eller kan vi medlemmar ta upp den på årsmötet.
Till slut tycker jag att det är synd att de här egentligen ganska små frågorna har svärtat den annars så trevliga Husbusstråden samt att den dåliga ton och stämning de gett upphov till aldrig gagnar varesig klubben eller forumet.

Henric Tungström Östersund

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng