Sv: Re: Ordföranden svarar om husbilen

Forum Klubbinformation Styrelsen informerar / Hemsidan Ordföranden svarar om husbilen Sv: Re: Ordföranden svarar om husbilen

#115115
henric
Deltagare

Hej Karl, ta inte detta personligt utan som et inlägg i debatten i stort.Jag tycker att en styrelse ska ha förmågan att känna av medlemmarnas intressen. Om det kräver vissa åtgärder som exempelvis läsa hemsidan så må det vara så, styrelsen företräder ju medlemmarna. Men ett arbetssätt där styrelsen gång efter annan frågar medlemmarna om deras åsikt blir snabbt ohållbart eftersom vi är så många medlemmar och har så olika åsikter. Om det nån gång om det rör nån stor brådskande fråga som inte kan vänta till årsmöte eller extra årsmöte kan man väl ha en ”folkomröstning” men jag kan från 20 års erfarenhet sittande i lika många styrelser aldrig minnas ett fall när det varit befogat. Kompetensen att fatta beslut om föreningen måste ligga hos styrelsen annars pratar vi om anarki. Sen tror jag inte att det är lämpligt av nån styrelse att publicera sitt arbete fritt på nätet. Att det finns en infospalt i en tidning eller under medlemssidorna är en annan sak. I vår tidning motsvaras väl det av ”Ordförande har ordet” där styrelsen och ordförande kan berätta lite om vad som händer. Eftersom alla medlemmar får tidningen är det alltså onödigt att publiceradet via webben.
En öppen debatt på forumet är bra och visst är det styrelsens sak att hålla sig informerad om vad som debatteras och ta intryck därav, absolut. Men att låta debatten bestämma över styrelsen känns väldigt främmande.

Henric

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng