Sv: Re: Passande drivaxeldamask?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Passande drivaxeldamask? Sv: Re: Passande drivaxeldamask?

#34528
raketaren
Deltagare

@Raketaren wrote:

På min 92:a 1951 så är båda drivaxeldamaskerna slut. Köpte en universaldamask på Mekonomen, men det var på tok för ”konad” för att passa.

Den på 92:an ser ju mer ut som en rejäl temugg som endast smalnar av i botten och inte som en kon. Läste någonstans att damask till SAAB 9000 från början av 90-talet kan passa eventuellt (finns en med nr 8993628).

Måste ju byta för att besiktningen ska godkänna bilen, så har nån tips om någon som har ett par originaldamasker liggandes eller var man kan få tag på sådana som passar, så skulle jag bli oerhört tacksam!

En hel del Saab-entusiaster bör ju nån gång ha bytt damask på drivaxel och stod då antagligen för samma dilemma som jag nu står för. Har inte läst på hur mycket det skiljer 92:or mot 93:or vad gäller damask, men hur gör ni på era 93:or?

Andra idéer; Skulle man kunna ta en tjockare gummiduk och göra en egen damask eller nåt liknande….? Vad skulle Skalman gjort?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng