Sv: Re: Passerar elvallen?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Passerar elvallen? Sv: Re: Passerar elvallen?

#85677
jureit
Deltagare

Förlåt ett idiotinlägg: Beror inte det på om man kör motströms eller medströms?

Om ni backar i 100 km/h så att motorn och därmed generatorn snurrar baklänges, laddar den bättre då?

Nej, tvärt om. Då drar den motsvarande vad den skulle levererat vid framlängesåka. Dessutom går den mycket tyngre så motorn skulle inte orka pressa upp bilen i denna hastighet med generatorbelatsning. Det är därför som din bil bara har en växel bakåt. Motorn skulle helt enkelt inte orka på ”2:an back”.

Enda undantaget från detta är gamla Daf 66 där man helt enkelt kopplade ur generatorn vid backning. Följdaktligen så gick den lika fort bakåt som framåt oxå. Nu är ju detta visserligen lite utanför ämnet, men när det ändå kom på tal så tänkte jag att jag kunde dela med mig lite av all min kunskap.

Idag la den ner laddandet helt och hållet så nu ligger generatorn på köksbänken för överkoll. Lagret av delar ligger nere i västergötland så det får bli en liten koll på den befintliga istället.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng