Sv: Re: Pinnskruvar och toppackning Triumph motor

Forum Modellspecifika forum 90/99 Pinnskruvar och toppackning Triumph motor Sv: Re: Pinnskruvar och toppackning Triumph motor

#151363
bosk
Deltagare

Hej Baard
I min bildkatalog över delar har jag antecknat att topplockspackningen har nr 8388787 och att det finns två utförande till 1,7 lit motorn. Det är många år sedan jag bytte den och den enda som passade hade runda hål för kylvattnet mellan cylindrarna. Första packningen hade ovala hål för kylvattnet men de var placerade 5 mm fel! Senare har jag läst att det finns tre olika gjutningar av 1,7 lit motorblocket så jag har tydligen den första varianten. Pinbultarna hade också ärgat fast, två fick jag svetsa muttrar på och den sista sågades av. Hålen borrades upp någon mm utom närmast motorblocket (för att behålla styrningen av topplocket) och pinbultarna ersattes av långa insex-bultar som svarvades och gängades. Inte original men säkrare att få ut bultarna.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng