Sv: Re: plana block och insug

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 plana block och insug Sv: Re: plana block och insug

#173176
hubbe
Deltagare

@Stefan wrote:

är det egentligen inte fler mått som påverkas? Jag har för mig att hela geometrin blir annorlunda och dom säger ju det på v8 motorer att kan man undvika dylika övningar så ska man göra det.
Nu har ju fords V4 en ganska tjock insugningspackning som förlåter en del men man måste ju verkligen hålla tungan rätt i munnen. Att plana ett insug på sidorna är inte gjort i en handvändning det heller om man ska få båda sidorna parallella och med samma vinkel.

Stefan:

Ja, egentligen påverkas fler mått. Jag tror också att den ganska tjock insugningspackning och de stora toleranser förlåter en del. Jag kollat planytan till insugröret på min 1800cc planat block, och planytan har samma mått som standardblocken. Vad som förvånar mig är, att en standard insugrör kan monteras utan problem. Nu kommer jag inte ihåg om blocket blev 1 eller 1,5mm planat. Jag kommer att diskutera detta de nästa dagar med B-E Ström, sen kommer jag att berätta hur det hänger ihop.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng