Sv: Re: Polering av insug

Forum Övrigt SSR Polering av insug Sv: Re: Polering av insug

#108121
Dicst
Deltagare

Spegelblanka ytor på insugssidan är i stort av ondo!

När man drar stora mängder luft med hög hastighet igenom in sådan kanal, så kyls insuget ned såpass kraftigt att bränslet i gasblandningen kan kondensera och bilda droppar på ytan. Lösningen är att skapa en yta som ser blästrad ut efter den punkt som man tillsätter bränslet (dvs förgasaren). Vågig och gropig är inte riktigt rätt utseende, eftersom detta kan påverka luftströmmarna. Ytan ska däremot vara jämn med mjuka övergångar och radier. Att gasen skulle ”rinna” lättare i en blank kanal än en lätt porig är en gammal myt, då får det allt vara ett riktigt skrovligt och gropigt rör man jämför med.

Nej mitt tips blir att ta bort alla uppenbara gjutfel och grader i insuget och sedan glasblästra insidan, framförallt på de ställen som luftströmmen böjer sig.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng