Sv: Re: portning 2t

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT portning 2t Sv: Re: portning 2t

#61367
lars2t
Deltagare

1. Skaffa dig en kopia av Saabs trimningsanvisningar eller en xp-manual.

2. Skaffa dig en roterande fil med långt skaft, köp en av god kvalitet, gärna en grov och en fin. Biltema har en tryckluftdriven manick som du sätter den roterande filen i. Öva helst på ett skrotblock. Det blir lätt fel i början.

3. Olika årsmodeller av block lämpar sig bättre för portning eftersom vattenkanaler under insuget ligger mycket nära på tidiga block. Men det står allt du vill veta i xp-manualen.

4. Blästra aldrig motorblock, gör rent på en motorrenoveringsfirma som gör rent i varmt lut eller använd en roterande stålborste.

5. Ögon/andnings/hörselskydd rekommenderas. Det blir grymt skitigt när du börjar fila i gjutjärnet. Lägg ALDRIG gjutjärn i citronsyra eller liknande eftersom syran påverkar kolet i gjutgodset och det blir inte bra….

Kanske inte exakt det du ville höra men det finns inga enkla lösningar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng