Sv: Re: Portning av cyl

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Portning av cyl Sv: Re: Portning av cyl

#199813

Ja nu är det väl inte så att jag har den snabbaste TT:n i världen direkt, inte ens i Vallentuna kan jag säga där det finns minst tre aktiva TT-rallyåkare. Vilken kulturbyggnad för en tvåtaktsintresserad trollhätte-bo i förskingringen!
Visst en provrepa ska man nog kunna bjuda på. Jag har nämligen tänkt att åka till Norge 2015. Det var ett tag sedan jag var på en bilträff, Saab-träffen 1987 var den senaste….. dock blir det med samma bil!

Men som sagts de gäller att få möjlighet att utnyttja det som man gjort/filat och förändrat på motorn. Många med mig har haft den erfarenheten att man upplever att alla Saab TT-bilar går olika trots att man gjort samma sak med motorn. I den frågan har jag dock svängt när jag nu haft möjlighet att bygga en egen motor. Jag tror helt enkelt att ingen får till samma filning när man gör det själv samt att vi har olika grader av noggrannhet på kringutrustningen. Det betyder inte att en egen filad motor är dålig utan snarare att den får sin egna karaktär på motorgången/effekten.

Det går inte att slarva med andra motordetaljer runt omkring
– motor måste få luft – upptagen luftburk
– motorn måste kunna tömmas – rätt främre burk och dimension på avgassystemet samt anpassning av grenrör
– motorn måste tända rätt – !!!!!!! en stabil och tight fördelare och rätt inställd tändning!!!!!!! Indikatorklocka!!!!! (kanske vore något för klubben att tillverka eller en tråd DIY?)
– en fräsch förgasare – rätt bestyckning och tillräckligt med bränsle i rätt tryck

Ska man ha bilen för att det ska vara roligt så ska man lägga resurserna på rätt saker. Jag valde bort en ny lack på bilen för att få en bra motor och en schysst väghållning. Det var rätt för mig.

/mikael

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng