Sv: Re: Projekt: att köpa SAAB 93 i Norrland

Forum Övrigt Projekt / Min bil Projekt: att köpa SAAB 93 i Norrland Sv: Re: Projekt: att köpa SAAB 93 i Norrland

#129646
martin ludwig
Deltagare

JA, ja, det var inte helt sant att den gick bättre och bättre ju längre söder ut vi kom…….

Efter midnatt i Vänersborg, var det dags för ett riktigt ”konstigt” fel…. bilen gick som om den var ”besatt”, fort, sakta och allmännt konstigt. Till slut dog den i sökandet efter en nattöppen mack, nästan precis på torget. Allmänn felsökning gav noll, först gnista men ingen bensin, sedan sur och ingen gnista….. inga riktiga verktyg, tacka ”flygsäkerheten för det” (förutom ett ”nödset” Väldigt nöd: en mejsel, silvertejp, ficklampa och en 14 nyckel). Inget direkt att ställa tändningen med.

Taxi till shell i värnersborg för att köpa en lite mejsel, hade ingen fick ”låna” en eftersom jag bad om adressen då det fanns en mójlighet att jag inte fick igång bilen och inte kunde ta mig tilbaka och lämna mejseln (även hon insåg det orimliga i att ta taxi tillbaka och lämna den…), sa tjejen att det kvittar ta du mejseln. Så tack till tjejen på Shell också!

Ja för att göra historien kort: bilen har stått och då har det bildats lite rost eller nån avlagring på axeln i fördelaren som har stadigt gnagt på ”distans klossen”(den har säkert ett bättre namn) till brytaren som till slut inte öppnade sig, MEN för att göra felsökningen ännnu mer mystisk öppnade sig brytarna när ”bluppen” med smuts/rost och rester av ”distanskloss” passerade därav gnista lite sporadiskt och den mycket mystiska gången!

Ett tips att polera axeln i fördelaren om bilen stått!

Vi fick allt justerat, först en grivjustering för att komma ifrån alla ”glada” (läs dyngraka) åskådare vid torget med kommentarer typ. det klarar ni aldrig. Skall ni vara med på marknaden, det är väl ingen SAAB, dom kanske har brytare i trollhättan…… nu är kommentarena ganska roliga 2 på natten var det inte lika uppskattat!

På tal om mattor: Ja, jag får säga att det var en mycket flott bil som lämnade depån i östersund, svart bil, röd inredning=ett måste med röda skyddsmattor (orginal SAAB) enligt en enhälligt beslut av den närvarande delen av Norrlandssektinen, även röd ”grillmuff” och matchande ”ventilmuffar” inhandlades! Stort tack Henric! Tur att vi inte hade mer pengar, annars hade vi fått överlass!

Tack alla, ja bilen är en pärla (heter redan ”black pearl)!

Ja det var tur att vi inte behövde väcka dig Lollo, Jonas gav oss tips om var vi kunde hitta ”likasinnade”!

I sommar blir det åka av vi ses säkert!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng