Sv: Re: Projekt i Rost o Rök-garaget!

Forum Övrigt Projekt / Min bil Projekt i Rost o Rök-garaget! Sv: Re: Projekt i Rost o Rök-garaget!

#102903

Dicst
Deltagare

Vilken tur att min bil är plåtren! Brand är nått jag avskyr. 😮

De exakta siffrorna för portens bredd och djup är inte klara än för jag fick fundera om lite, men jag siktade på 104mm på insugsporten + jack i kolv.

Det är pga reedkorgens form inte möjligt att smalna av mer emot insugsporten (jag antar att du menar på höjden, bredden är ju fast). Det sitter ju nämligen stoppbleck som ventilerna ska kröka sig snyggt och kontrollerat ikring.

Däremot kan du se på andra bilder på hemsidan att jag redan kompenserat för vevhuskopressionen. När portstyrningen flyttade från kolven ut till reedet, så planade jag ner insugsplanet 5-6mm och vinner på så sätt ca 6cm^2 volym per insugsport (räknat på ofilad port, nu skulle det ha gjort mer skillnad).
Samtidigt vill man ju ha en markant volymskillnad över reedventilen, för att tryckskillnaden ska bli så stor att ventilen fungera snabbt och effektivt. Alltså liten volym före och stor efter; då uppstår skillnaderna i trycket snabbare när kolven rör sig uppåt => reedventilen öppnar tidigare och fyllnadsgraden ökar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng