Sv: Re: ”Pryl” för att slippa blyersättningsmedel?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 "Pryl" för att slippa blyersättningsmedel? Sv: Re: ”Pryl” för att slippa blyersättningsmedel?

#60152
stefan
Deltagare

@JohnA wrote:

Bluffprodukter till bilmotorn finns det ju fler utav. Förr kunde man t.ex. köpa en ”tändförstärkare” att sätta direkt mellan tändspolen och fördelarens högspänningskabel. Jämnare gång och lägre bensinförbrukning utlovades. Något slags fantastisk fix att sätta på bränsleledningen med samma fagra löften har jag också sett. Jojjo, magiska manicker som skapar energi ur tomma intet har människan länge drömt om och Youtube är fullt av märkliga snurrande magneter och koppartrådar i apparater som lovar ”free energy”.

ja fast rent tekniskt så fungerar det även om man säkerligen inte uppnår nåt särskilt med det……….det är nämligen så att om man skapar ett ack så litet gnistgap på vägen så blir gnistan lite annorlunda vid stiftet. Detta kan man praktisera med resultat på en motor som tex har surat ner sig. Lossar man då kabeln på spolen och låter det gnista lite där så kan man faktiskt få igång dem i och med att gnistan blir lite kraftigare.

Detta ska man dock inte praktisera på moderna motorer med brytarlös tändning. Får man för stort gap på nån kabel så gnistan inte har nånstans att ta vägen så kan man ödelägga tändslutsteg och annat

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng