Sv: Re: Rallybilar i Portugal

Forum / Övrigt / SSR / Rallybilar i Portugal / Sv: Re: Rallybilar i Portugal

  januari 3, 2003 at 16:06 #80989

  Hejsan!!
  Tack för svaret!! Att Ronal gjorde Silverspoke visste jag. Silverspoken dök upp i tillbehörs-broschyren 1982. På hallväggen här hemma hänger ett inramat reklamblad i färg från SAAB-butiken för dessa fälgar. Tidigare tillverkades en liknande fälg till 99/900 av Minilite. Den var nästan dubbelt så dyr och har en lite annorlunda utformad fälgbana. Vidare var den utrustad med en kromad centrumkåpa. Miniliten använde samma hjulmuttrar som EMS och Inca, medan Ronals fälgar monteras med vanliga koniska muttrar från 82 års modell och framåt. Dessa såldes parallellt under senare delen av 82, och sedan försvann Miniliten.

  Synd att jubbefälgarna är känsliga, men så ovanliga som dom är, så sköter man dom nog lite bättre då. Jag skulle inte ge mig på skogskörning med mina nyrenoverade Silverspoke heller.
  Jag har ju förståss några sämre liggandes också. Jag har en plansch med rally-99:or, där Strömberg och co åker med vitlackade sådana fälgar samt en dekor nertill på sidan i olika blå nyanser. Visserligen åttiotal så det skriker, men bara sååå snyggt!!
  ”Tobbe”