Sv: Re: Rallye Monte-carlo Historique – Äntligen slut

Forum Övrigt SSR Rallye Monte-carlo Historique – Äntligen slut Sv: Re: Rallye Monte-carlo Historique – Äntligen slut

#152809
johan josefsson
Deltagare

Nu är den värsta snön undanröjd hemma så nu kan jag skriva lite mera.

Om man leter efter en utmaning så är Rallye Monte-carlo Historique en av de tävlingar där man får mycket av det.

För de som har startplats Köpenhamn så innebär det 196 mil ”transport” ner till Monaco innan själva tävlingen börjar.
Att jämföra med Midnattssolsrallyt 2006 när många röster höjdes över den ”hemskt långa” tävlingen på totalt 230 mil förstörde alla tävlingsbilar.

Det stora provet på transporten är att hålla sig vaken. För de som startar i Köpenhamn åker man via Celle där man har en övernattning. Sen går starten på torsdag morgon och man kör via Bad Hombourg där fler tävlande sluter upp. Man kör först hela dagen, hela kvällen, hela natten, hela morgonen, hela dagen för att sedan nå hamnen i Monaco (ca 30 timmar körning nonstop). Dessutom skall flera passerkontroller passeras för att kontrollera att bilarna kör rätt väg. Flertalet av dessa mil sker på småvägar vid sidan om de stora motorvägarna dessutom. På toppen av detta så passar vädergudarna på att göra det ännu mer krångligt. Först väldigt mycket regn för att sedan övergå i väldigt mycket snö. Det är nu man som servicebil åker skytteltrafik mellan tävlingsbilarna med fuktproblem.

Vi hade 3 bilar att hålla ordning på. En Saab 96 kortnos, en Austin A-40 futura och en Volkswagen 1500S. Den anda som gick problemfritt var folkvagnen. Efter lite fuktproblem i början gick även Saaben bra. Däremot lilla Austinen hade vi lite mer jobb med.

Bifogar en bild på en annan liten goding från tävlingen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng