Sv: Re: Regeringens flathet kring Saab

Forum Övrigt Allmänt Regeringens flathet kring Saab Sv: Re: Regeringens flathet kring Saab

#135383

lsoderlund
Deltagare

Det som jag tycker är mycket märkvärdigt är att regeringen säger sig garantera pengar till banker som ligger riktigt risigt till just nu. De får ta miljardlån med en ganska låg och trevlig ränta för att sedan spendera dem på bounusar dåliga spekulationer och dylikt, bankerna har ju levt med lyx i överflöd. Lånen får de för att det skall finnas konkurrens på marknaden, ingen bank får mao gå i konkurs.

Men ett bilföretag som kräver ganska lite pengar i det stora hela är det ingen som vill ta i. Detta gäller både Volvo och Saab. Varför är det så? Går ett av företagen i konkrus så blir det ju ”one man standing”, hur var det med konkurrensen där?

Vad man ser man sen då? Jo Tyskland har sett till att alla som köper en Audi får 10 000 i rabatt? Varför kan vi i Sverige inte göra samma sak, alla som köper en Svensk bil får 20 000 kr i skatterabatt? Staten förlorar inte så mycket på detta, det gäller ju att satsa för att vinna. Men tyvärr så ser det ut som att Staten inte vill hjälpa varken Volvo eller Saab. Två företag med ganska effektiva fabriker och som satt sverige på kartan i många sätt.

http://saab99tt.blogspot.se/

Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng