Sv: Re: Regeringens flathet kring Saab

Forum Övrigt Allmänt Regeringens flathet kring Saab Sv: Re: Regeringens flathet kring Saab

#135379
anders
Deltagare

Mina tankar i frågan…

Jag gillar Saabbilar, förutsättningen för nya sådana är ett Saabföretag….

Huruvida Saab går med förlust, när GM gick in skulle det resultera i fler nya modeller och därígenom ökad försäljning. Det enda dom fått ur sig de senaste 10 åren är 9-3:a sedanen (konceptbilar, facelift och badge-engineeering räknar jag inte) och istället för att gå från 125 000 bilar och uppåt har man gått ner mot ca 100 000. Hur sannolikt är det då att resultatet förbättrats? Jag har inte dom exakta siffrorna, men bevisa gärna att jag har fel i sak istället för tusental.

Hur räddar man detta? Svenska staten som ägare? Enkel lösning, Borg och Reinis köper allt för en dollar och GM slipper lägga miljarder på avveckling. Och sen? En enskild, statlig bilfabrik som bygger 100 000 bilar om året när alla andra fusioneras ihop? Svenskt statsbesök i sydafrika: Köp en JAS Gripen och få 500 personbilar på köpet!

Det enda dom kan göra är att rädda det några år för en massa miljarder. Tyvärr. Jag har ingen lösning. Är det bättre eller sämre än en lösning som är dömd att misslyckas?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng