Sv: Re: Registreringsnummer

Forum / Modellspecifika forum / 92/93 / Registreringsnummer / Sv: Re: Registreringsnummer

    juli 11, 2008 at 08:50 #123815

    Min egna erfarenhet av Vägverket är att det är en ganska seg instans. Det skulle förvåna mig mycket om de skulle bevilja en sådan justering, men å andra sidan så är de inte omöjliga och tar gärna mot skriftliga förfrågningar om dispenser och dylikt.
    Mitt tips är att du mailar eller kanske till och med väljer att skicka ett klassiskt brev som är fylligt och välformulerat skrivet. Förvänta dig inga stordåd från VV och räkna med att det kommer att ta lång tid innan du får något svar.

    Om jag inte missminner mig så låter VV gamla registreringsnummer vila ett antal år innan de får gå ut i rulijansen igen (precis som det görs med telefonnummer). Om du redan i ditt brev kan formulera att det snarare handlar om kulturhistoriskt värde om än på högst personligt plan, att registreringsnummret förknippas med bilens identitet (själ) och att du inte har brådska med att få göra registreringsnummerbytet så skulle jag tro att chanserna ökar, även om de kanske bara ökar från mikroskopiska till minimala.

    Lycka till// David

    Som parentes så tog det närmre 2månader att få dispens för liten enradig registreringsskylt beviljad för mig, så jag kan tänka mig att ditt ärende kan ta långt mer tid än så.