Sv: Re: Rekommenderad värderingsman som har koll på Saab?

Forum Övrigt Allmänt Rekommenderad värderingsman som har koll på Saab? Sv: Re: Rekommenderad värderingsman som har koll på Saab?

#201213
porsche944
Deltagare

Den är lite tung, de råd jag kan ge dig, har själv haft tjafs med inlösen 2 ggr på äldre 900:or.
1. Förs bolaget ringer och ger dig ett pris ihop om att du skall bli glad! Det är ju en gammal bil tycker dom.
På min sons 900 aero S -92 så svarade jag lugnt ” den är inte till salu för den summan pengar” Hade redan kollat av marknaden och detta var en tidig bil som det bara hade sålt 4 st av i Sverige.
Detta är kanske 12 år sedan, efter ngr veckors ”tystnad” från bolaget kom dom tillbaka och ville ha en uppgörelse, hur som helst så fick jag upp värdet från 28′ till 42.500 minus självrisk.

Första gången gällde det en 900 GL som var ombyggt till turbo utseende med allt vad det innebar, begärde opartisk besiktningsman från handelskammaren, begärde även att jag skulle närvara vid en ev besiktning. Detta struntade bolaget totalt i, slumpen gjorde att jag var på bilfirman och skulle plocka av mina nya vinterdäck när jag där fick upplysningen ” kommer du? ja strax kommer det en besiktningsman och skall ge sin syn på värdet” varvid jag stannade kvar och kunde själv berätta vad jag gjort vad det hela hade kostat mm, bes mannen hade ingen koll, dessutom är merparten av dessa ”oberoende” bes män gamla avdankade skadereglerare från ngt försäkringsbolag :bh . Det borgar inte för en opartisk bedömning i min värld :sad det gav mig ialla fall 5,500 kr mer än första utfallet + att jag tog mina nya vinterdäck.

Så stå på dig, ge dig inte, vänta ut bolaget.
JAg vill även med detta påpeka vikten av att ha rätt försäkrat på våra klenoder, denna hade kunnat varit MHRF försäkrad ( om du nu inte har den som bruksbil) och i det läget hade du fått en korrekt bedömning av värdet och din ersättning. Om du tycker det känns lönt / en bra ide så får du gärna hänvisa till ngn besiktningsman i SAAB klubben, tex mig. Bara jag vet förutsättningarna innan.

Good luck!

Mvh

Michael

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng