Sv: Re: rekonda skinnklädsel?

Forum Övrigt Allmänt rekonda skinnklädsel? Sv: Re: rekonda skinnklädsel?

#125130
magnus m
Deltagare

Hej Kaparn. Här kommer mina tips:

Börja med att dammsuga klädsel speciellt alla veck, skarvar och sömmar. Torka av hela härligheten med lätt fuktad trasa med ev. något milt rengöringsmedel. Sedan kan det riktiga arbetet börja ….

Rengör klädseln med ett riktigt bra rengöringsmedel för läder. Jag har använt mej av Leathermasters fabrikat. Finns hos sadelmakare eller så har MIO möbler ett eget rengöringsmedel som är tillverkat av …. just det Leathermaster. Det finns två olika varianter, en för mild rengöring och en för för lite kraftigare nedsmutsat. Jag har bara använt den kraftigare (med gott resultat). Testa att börja på ett undanskymt ställe så att inte all färg kanske försvinner.
Till att rengöra med har jag använt något som kallas för mirakelsvampen. Det är något skumgummimaterial som löses upp ju mer du använder. Och det är verkligen en mirakelsvamp, det blir en otrolig skillnad jämfört med en vanlig tygtrasa.
Då har du en klädsel som är ännu torrare men ren. Dags för återfuktning. Samma fabrikat som tidigare nämnts har en ”pull-up cream” som du jobbar in med en tygtrasa. Luktar ljuvligt för övrigt. Torka av om det behövs.

Lycka till. / Magnus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng