Sv: Re: Renovera stora vingen

Forum Modellspecifika forum OG900 Renovera stora vingen Sv: Re: Renovera stora vingen

#183833
turbocab
Deltagare

Tja, jo nej… Jag skar med en kniv lite försiktigt längs hela vingens kant, den som ligger in mot falsen i plastvingen så att säga. Man får skära på tills hela metall-listen är blottlagt och sen dra ut den lite försiktigt längs hela vägen. Inga jätteproblem eg. Nu hade jag ju lite tur, för jag hade dåligt gummi på befintliga vingen, men ett fräscht löst gummi i handen från en annan vinge jag köpt beggad. Så jag skar bort kort och gott bort gummit på bilen och slängde, det var inget att spara. Sen kunde jag limma dit mitt nya gummi utan metall-list mha monteringslim. Det var vääääldigt skönt slippa ta bort vingen på luckan, som var både skruvad och limmad sen många år tillbaka. Det är nog det som är svåraste biten.

Jag har just lagt massa tid och energi på att skapa en ny vinge till min gula Kupe. Den sitter nu skruvad med alla utom en av skruvfästena, och gummit är riktigt bra. Men jag har ändå inte fått det tätt riktigt, och på ett ställe så är metall-listen lite böjd och det glipar därför mellan gummi och plast på ovansidan på ett ställe. Jag hade planer på att silikona det rakt över bara och låtsas som det regnar. Men nu börjar jag vackla – kanske jag tar loss allt igen, monterar vingen på bilen utan gummit, och sen tar bort hela metall-listen och limmar dit gummit på vingen med den monterad på bilen, precis som jag gjorde med den röda bilen. Vi får väl se.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng