Sv: Re: Renovering av min gamla Turbo 99’a

Forum Övrigt Projekt / Min bil Renovering av min gamla Turbo 99’a Sv: Re: Renovering av min gamla Turbo 99’a

#175375
gv8
Deltagare

Tänka sig, idag var det några cm snö på marken, dessutom blåsigt, så utomhusarbete var inte att tänka på. Har istället funderat lite på åtgärder på motorn. Hittills har de båda packboxarna på vevaxeln samt kullagret i svänghjulet bytts. En repsats till vattenpumpen är också införskaffad. Bytet kräver en special-avdragare som jag har avsikt att att tillverka själv. Tanken är att ta en av mina tre-klo-avdragare och bygga om den så att den liknar SAAB’s avdragare. Får se om det blir något mer. Den har inte ju inte gått så många mil men det är klart att 30 års stillestånd sätter sina spår.

Bakluckan är modifierad med 900’ans baklysen. Kan väl vara snyggt men de ska bort.

Med anledning av diskussioner i andra trådar angående förstärkning av stötdämparfäste bak så vill jag minnas att SAAB sålde en sådan ekonomidel på 80-talet då denna monterades. Kan vara något för SAAB-klubben att ta fram på nytt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng