Sv: Re: Renovering av min gamla Turbo 99’a

Forum Övrigt Projekt / Min bil Renovering av min gamla Turbo 99’a Sv: Re: Renovering av min gamla Turbo 99’a

#199327
gv8
Deltagare

Har tagit av bakluckan från reservdelsbilen och den verkar helt OK med endast några små fläckar med ytrost. Nu är det bara att mäta in och borra upp hålen för spoilern, blästra rostläckarna sedan grundlacka. Jag har inte provat luckan i karossen ännu men det borde väl inte bli något problem får man hoppas.
Turbon’s bakruta är tonad i grått så den tar jag från gamla luckan. Kontaktbläcket för eluppvärmningen har lossnat på ena sidan så jag ska försöka löda fast det igen.


En fläck med ytrost

Ytterligare några rostbubblor

Kontaktbleck som lossnat från vindrutan. Ska prova och löda fast det igen.

Vilken växellådsolja bör jag välja till turbon? Handboken nedan som f.ö. tillhör bilen rekommenderas motorolja. Kan det vara orsaken till att pinjongen börjde skära ihop. Tänkte dock inte starta upp en ny oljetråd. Ämnet är väl belyst i andra trådar. Man kan dock undra om inte SAAB-lådorna hade klarat sig bättre med bättre olja.

Pinjongdrev med tydliga spår av skärning. Pinjongen är numer utbytt.

Krondrev också med tydliga spår av skärning

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng