Sv: Re: Renovering/trimmning av V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Renovering/trimmning av V4 Sv: Re: Renovering/trimmning av V4

#94138
gammsaaben
Deltagare

Intressant fråga det där med vändkanter, jag har hört många olika skolor om det. Beror det inte mest på hur mycket kant det är, hur seriös man vill vara/har råd med att vara och om man vill få ut max effekt och kompression ur motorn?

Är det bara en knappt kännbar kant så har jag fått rekommenderat att bara ta nya kolvringar och köra vidare, sköter man motorn och ser till att använda bra och fräsch olja ska det inte vara några problem. Vidare om man bara honar blocket, behöver man verkligen överdimensionskolvar då? Jag befinner mig dock tyvärr i den del av bilhobbyn som har väldigt tight budget, student som jag är. Kanske snålheten straffar sig i slutändan? Vad tycker panelen?

Jag skulle nog ta blocket till en renoveringsfirma för att få vändkanten uppmätt. Är den så stor att den kräver borrning och överdimensionskolvar är det billigare att leta reda på ett annat fräscht begagnat block.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng