Sv: Re: Reservdelar

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Reservdelar Sv: Re: Reservdelar

#70319
matthias r
Deltagare

Antar att du tänker främst på slitdelar för att hålla djungeltrumman på rull. Tänd och bromsdelar finns det flera medlemmar som ligger på nya lager
av. Bara att annonsera under köpes.Stift samt bromsbitar och framvagnsdetaljer vilka är gemensamma med V4 går fortfarande att köpa över disk (= Saab+biltillbehörsfirmorna). Likadant med bakre ljuddämp+ rör. Klubben har ett rikligt lager slitdelar bl a fr ljuddämpen.
Vissa slitdetaljer håller så hög kvalitet att de går utmärkt att ersätta med begagnade d:o. Ex kylslangarna, kopplingen, kylaren (lödbar vid läckor, kopplingshydrauliken (behöver i regel bara honas o packas om).
En del komponenter nytillverkas av medlemmar, klubben eller firmor. Ex topplockspackningar, drivknutsgummin o större avgassystem.
Vevaxlar går att få renoverade.
Svåra grejor idag, som du bör spana efter då du går på veteranmarknader: Värmekran, repsats till bränslepumpen, förgasarpackningssatser.

Summa summarum; du behöver inte frukta att tvåburken skall bli ståendes längre tider pga delbrist. Lägg bara ut en köpes på denna sida
så är det alltid någon som hänvisar dig till rätt ställe. På 90-talet åkte jag c:a 3500 mil årligen med tvåtakt som bruksbil och blev aldrig ståendes pga reservdelskris. Tycker att reservdelssituationen idag är om än bättre tack vare nytillverkningen. Priserna på grejor, är i jämförelse med andra veteranbilsmärken, synnerligen vettiga. Till exempel kan du fortfarande köpa en handbromswire för 59:-!!
Vad den kostar till en Peugeot-65 vill jag hålla utanför medvetandet…./Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng